Microsoft koopt LinkedIn voor 26.2 miljard
14/06/2016
Concurrentie voor iPhone: Google komt met smartphone
27/06/2016
Show all

De twee nieuwe Moto-vlaggenschepen voor 2016 zijn gepresenteerd

De twee nieuwe Moto-vlaggenschepen voor 2016 zijn gepresenteerd en bieden naast een metalen behuizing ook de mogelijkheid om accessoires te bevestigen op de achterkant van de devices.

Moto Z en Moto Z Force

De jaarlijkse cyclus waarbij we nieuwe toestellen van Motorola – of moeten we zeggen Lenovo – zien is doorbroken, want waar we vorig jaar eind juli de high-end toestellen zagen is dat dit jaar nu al het geval. Er zijn twee toestellen gepresenteerd die enkele gelijkenissen hebben, maar qua hardware ook de nodige verschillen bieden.

De Moto Z heeft een AMOLED-display met een diagonaal 5,5 inch en het topmodel is uitgerust met een resolutie van 2560×1440 pixels en de Snapdragon 820-chipset van Qualcomm is daarvan het kloppende hart. Er is 4GB werkgeheugen in het toestel aanwezig en het interne geheugen van 32GB is uit te breiden door middel van een geheugenkaartje. Het apparaat is voorzien van een 2600mAh-accu en is 5,2mm dik. De resolutie van de camera op de achterkant is 13 megapixel, waarbij ondersteuning is toegevoegd voor optische beeldstabilisatie. De Moto Z heeft geen 3,5 mm-aansluiting om hoofdtelefoons op aan te sluiten: dit zal via USB-C moeten. Er wordt wel een USB-C-naar-3,5mm-kabeltje meegeleverd.

Afbeelding van Moto Z

De Moto Z Force heeft een onbreekbaar ‘shattershield’-scherm met eveneens een QHD-resolutie. Dit toestel is met een dikte van 7 mm iets dikker dan de gewone Moto Z, maar heeft wel 3500mAh-accu aan boord en heeft een 21 megapixelcamera met laserfocus. Beide devices worden uitgeleverd met Android 6.0 Marshmallow.

Afbeelding van Moto Z Force

MotoMods

Aan de achterkant is naast de camera-module ook een aansluiting te zien die bestaat uit 16 pinnetjes. Lenovo noemt de Moto Z-toestellen ‘snapphones’, omdat je eenvoudig modules aan het toestel kunt klikken. Er worden samen met de toestellen gelijk een zestal van deze MotoMods uitgebracht. Er is onder andere een pico-projector MotoMod aanwezig, waarmee je het beeld van je smartphone op een groter oppervlakte kunt tonen.

Afbeelding van Moto Z

Ook is er de Stereo MotoMod, waardoor je geluid kunt beluisteren via twee speakers, er komt een Adventure MotoMod op de markt en ook is er de Power-module, die zorgt voor extra accucapaciteit. Ten slotte komen er ook verschillende Style MotoMods op de markt, waarmee je het toestel kunt voorzien van een fris en nieuw design. In de toekomst zullen we nog meer van deze modulaire opklikaccessoires gaan zien, die ook door andere fabrikanten ontwikkeld kunnen worden.

Beschikbaarheid

De Moto Z zal wereldwijd in september te koop zijn, de Verizon-versie van de Moto Z zal in de Verenigde Staten als Moto Z Droid al eerder in de zomer beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.