Telfort Kondigt nieuwe mobiele bundels aan en 4G voor iedereen
04/07/2016
Wat gaat Android Nougat ons brengen?
29/07/2016
Show all

De 99 dollar kostende Superbook verandert je Android-telefoon in een laptop

De 99 dollar kostende Superbook verandert je Android-telefoon in een laptop

De afgelopen jaren hebben verschillende partijen, groot en klein, geprobeerd om Android succesvol naar de laptop en desktop te brengen. Geen van de pogingen is een doorslaand succes geworden, maar de makers van de Superbook zijn ervan overtuigd dat hun Kickstarter-project dat wel wordt.

Superbook

De Superbook is ontwikkeld door het team van Andromium, een app die het Android-besturingssysteem naar grote schermen brengt. Zo kun je vrij eenvoudig je tv, laptop of computer van Android voorzien en met ruim 100.000 downloads timmert Andromium lekker aan de weg. In de hoop de app nog succesvoller te maken, brengen de makers binnenkort de Superbook-convertible uit die gebruikmaakt van Andronium en je eigen Android-smartphone.

De Superbook heeft een 11,6 inch HD-scherm en metalen behuizing die (veel?) overeenkomsten toont met de nieuwste Apple Macbook. Het toetsenbord is aangepast voor het Android-besturingssysteem, onder meer met knoppen voor thuis, terug en recente apps. Ook is de convertible voorzien van een eigen accu die tot acht uur mee zou gaan, maar details ontbreken. Door je Android-telefoon via de Micro-USB- of USB-C-poort op de Superbook aan te sluiten en de Andromium-app op te starten, kun je Android op een groter scherm gebruiken.

Superbook

Maar niet elke Android-smartphone is geschikt: hij dient minimaal op versie 4.4.2 KitKat te draaien. Omdat het toestel krachtig genoeg moet zijn om de laptop en Andromium-app aan te sturen, hebben de ontwikkelaars ook enkele hardware-richtlijnen opgesteld. Zo kun je het beste een telefoon gebruiken die minimaal 2GB werkgeheugen heeft en loopt op een Qualcomm Snapdragon 800-chip. Een snellere processor, bijvoorbeeld de 810 of 820, zorgt voor een betere gebruikservaring.

Beschikbaarheid

De Superbook verschijnt ‘binnenkort’ op Kickstarter en gaat 99 dollar kosten. Door je e-mailadres op te geven, krijg je bericht zodra de campagne live gaat. Meer informatie is op de website van Superbook te vinden. Wat vind jij van dit project?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.