De twee nieuwe Moto-vlaggenschepen voor 2016 zijn gepresenteerd
22/06/2016
Telfort Kondigt nieuwe mobiele bundels aan en 4G voor iedereen
04/07/2016
Show all

Concurrentie voor iPhone: Google komt met smartphone

Google komt eind dit jaar met een eigen smartphone op de markt die onder de merknaam van de techreus verkocht gaat worden. Daarmee wil Google meer grip krijgen op de mobiele software. De smartphone moet gaan concurreren met de iPhone, meldt The Telegraph op basis van bronnen.

Google ontwikkelt nu het Android-besturingssysteem dat op vier van de vijf smartphones die wereldwijd worden verkocht draait. Ook ondersteunt het bedrijf verschillende telefoons die door partners als LG en Huawei onder de merknaam Nexus worden gemaakt. Maar in tegenstelling tot Apple laat Google de productie over aan externe partners, terwijl de techreus zich concentreert op het ontwikkelen van software die op de telefoons draait.

Meer controle
Met het nieuwe toestel zou Google meer controle krijgen over het ontwerp, de productie en de software. Veel fabrikanten van Android-apparaten passen de software van Google nu verschillend toe. Daardoor is het moeilijk voor hen om consistentie te bieden. Eigenaren van smartphones moeten soms maanden wachten op updates.

Met een eigen smartphone kan Google meer controle uitoefenen op de software en de toekomst zeker stellen van diensten als de zoekmachine van de techreus en de Google Play app store die er op draaien.

Google-topman Sundar Pichai zei vorige maand overigens nog dat het bedrijf meer energie steekt in telefoons. Hij gaf daarbij aan dat Google door zou gaan met het ondersteunen van de Nexus-smartphones en dat het plan nog steeds is te werken met andere fabrikanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.